Intézményünkben kiemelt feladatunk a környezeti- és az egészséges életmódra nevelés.

A témahetünk anyaga harmonikusan illeszkedett a programunkhoz. A helyi adottságokat kihasználva a közeli zöldség-gyümölcs kereskedésben csodáltuk meg a tökök változatosságát és sokféleségét. A sütőtök kóstolásával, fogyasztásával, felhasználásával emeltük ki az egészséges étkezésben betöltött szerepét.

Megfigyeltük a terményeket, a betakarításukat, beszélgettünk a hasznosságuk okáról, felhasználásukról. Hol és min terem? Hogyan gondozzák? Sok különböző dísztököt, tököt hoztak a gyermekek az óvodába, a különböző tevékenységek során használtuk fel azokat. IKT eszközön a kukorica és napraforgóföld, a tök ültetvény bemutatásával bővítettük a gyermekeink tudását a témában. A betakarítási munkálatok eszközeinek megismerésével gyarapodott szókészletük, illetve a kóstolás során új ízekkel ismerkedtek meg.

A heti tökszépségverseny eredményhirdetését mindenki izgatottan várta, mert idén is sok szép faragott tököt készítettek a családok. A kis ünnepségünkön minden csoport versikével és mondókával szerepelt.

A vidám hetünk lezárásaként a kétnyelvű Napsugár/Sunbeam csoport „Trick, or treat!” felkiáltással, halloween-i ijesztgetéssel csalta ki a cukorkáinkat, de cserébe együtt táncoltunk és vicces rigmusokat mondogattak egymásnak a gyerekek.