Méhecske csoport

Vegyes csoport

A 2022/2023-as nevelési évben a Méhecske csoportban teljes óvodapedagógus váltás történt, így idén a csoportban Juhászné Szirmai Edit (Edit néni) és Gábor Krisztina (Kriszti néni) dolgozik, váltott műszakban. A dadus néni továbbra is Oláhné Fejes Terézia (Teri néni) maradt.
A csoport vegyes életkorú (13 fő nagy-, 7 fő középső- és 2 fő kiscsoportos) 22 fővel (11 fiú és 11 lány).
Közösségünkben nagy hangsúlyt fektetünk a nyugodt, szeretetteljes légkörre, az érzelmi biztonság megteremtésére, és a játék színvonalára. Hangsúlyos szerepet kap egyrészt az élménypedagógia érvényesítése minden egyes területen, de legfőképpen a külső világ tevékeny megismerésén belül. Ehhez komplexen kapcsolódnak az irodalmi és zenei anyagok, amelyeknek eszközei kiemelt helyet kapnak a csoportszoba berendezésében is. Csoportunk másik hangsúlyos része a természetsarkunk, amely mint egyik nevelési és oktatási eszközünk a gyermekek felé, a természet szeretetére és megismerésére nevelésben.
Ettől az évtől a néphagyomány ápolása és -őrzése is nagy szerepet fog kapni a gyerekek
mindennapjaiban, hangsúlyozva ezt különösen a különböző jeles napok kapcsán.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeknek minél gazdagabb értékrendet adjunk át,  és ebben a szellemben működtessük továbbra a Méhecske csoportot!

Gábor Krisztina
(Kriszti néni) 

óvodapedagógus

Juhászné Szirmai Edit
(Edit néni)

óvodapedagógus

Oláhné Fejes Terézia

(Teri néni)

dajka