Méhecske csoport

Vegyes csoport

A 2023/2024-as nevelési évben a Méhecske csoportban dolgozó 2 fő óvodapedagógus továbbra is Juhászné Szirmai Edit (Edit néni) és Gábor Krisztina (Kriszti néni), akik váltott műszakban dolgoznak. A dadus néni is Oláhné Fejes Terézia (Teri néni) maradt.

A csoport vegyes életkorú.
Közösségünkben nagy hangsúlyt fektetünk a nyugodt, szeretetteljes légkörre, az érzelmi biztonság megteremtésére, és a játék színvonalára. Hangsúlyos szerepet kap egyrészt az élménypedagógia érvényesítése minden egyes területen, de legfőképpen a külső világ tevékeny megismerésén belül.

Ehhez komplexen kapcsolódnak az irodalmi és zenei anyagok, amelyeknek eszközei kiemelt helyet kapnak a csoportszoba berendezésében is.
Csoportunk másik hangsúlyos része a természetsarkunk, amely mint egyik nevelési és oktatási eszközünk a gyermekek felé, a természet szeretetére és megismerésére nevelésben. A néphagyomány ápolása és –őrzése továbbra is nagy szerepet fog kapni a gyerekek mindennapjaiban, hangsúlyozva ezt különösen a különböző jeles napok kapcsán.
Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeknek minél gazdagabb értékrendet adjunk át, és ebben a szellemben működtessük továbbra is a Méhecske csoportot!

Gábor Krisztina
(Kriszti néni) 

óvodapedagógus

Juhászné Szirmai Edit
(Edit néni)

óvodapedagógus

Oláhné Fejes Terézia

(Teri néni)

dajka