A múlt héten a Boróka óvoda minden csoportjában Egészséghetet tartottunk.

Kiemelten foglalkoztunk a mozgással, egészséges táplálkozással, a tisztálkodással, a betegségek, balesetek megelőzésével, az orvos gyógyító munkájával egészségünk védelme érdekében. Minden csoport komplex módon dolgozta fel a témákat, a gyerekek életkori sajátosságait, érdeklődését, aktivitását figyelembe véve.

A Tulipán csoportban arra törekedtünk, hogy a gyerekek saját, közvetlen tapasztalással, játékos módon ismerkedjenek az egészséges életmóddal. Ebbe bele tartozik többek között a helyes táplálkozás, vízfogyasztás, a mozgás, levegőzés, testápolás, tisztálkodás, időjárásnak megfelelő öltözködés, a balesetek megelőzése és a lelki, érzelmi kiegyensúlyozottság érdekében a megfelelő arányú szórakozás, kikapcsolódás és pihenés, az orvos betegségmegelőző és gyógyító munkája is.

Sokat mozogtak, levegőztek az udvaron, tablóra válogattuk az egészséges és egészségtelen élelmiszereket, lefestettük magunkat szomorú és vidám arccal, készítettünk vitaminsalátát nyers zöldségekből, babafürdetés alkalmával megneveztük a testrészeket és azok funkcióit, megbeszéltük a tisztálkodás fontosságát, az orvosos játék során a betegségek, balesetek megelőzését és az orvos gyógyító munkájának jelentőségét. Minden nap az egészséggel kapcsolatos meséket, verseket mondtunk a gyerekeknek, amiből a kedvenc az a mese lett, amiben a víziló szörnyen félt az oltástól.

Az Egészséghét alatt óvodánkban és csoportunkban is igyekeztünk elősegíteni a gyerekek testi, lelki, értelmi fejlődését, mert fontosnak tartjuk, hogy már óvodás korban megismerjék gyermekeink az alapvető balesetmegelőző, egészségvédő szokásokat, szabályokat, amelyekkel a későbbiekben is egészségesebbé tehetik életüket.