Magyarországon a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a világon elsők között vagyunk a szív-, és érrendszeri, cukor- és daganatos megbetegedések területén is. Ezen betegségek kialakulása többnyire a helytelen életmódra vezethető vissza. Ezért különösen fontos az, hogy minél hamarabb megismertessük óvodásainkat az egészséges életmód alapelveivel. Az egészséges életmód könnyen elsajátítható, ha odafigyelünk a helyes táplálkozásra, a rendszeres testmozgásra, úgy alakítjuk a szokásainkat, hogy azok a szervezetünket védjék, erősítsék.

A hetünk során folyamatosan rávilágítottunk arra, hogy az egészség érték –tenni kell érte.

Célunk és feladatunk az volt, hogy megértessük a gyerekekkel az egészséges életmód és az egészségünk védelmének fontosságát. Kialakítsuk gyermekeinkben az egészséges életmód iránti igényt.

A napok folyamán lehetőségük volt gyermekeinknek sokféle játék és beszélgetés, kezdeményezés során megismerkedni az emberi test, érzékszerveink működésével, csontvázunk felépítésével, az orvosok munkájával is.

Az egészségünk megőrzése végett készítettünk vitamindús salátákat, turmixokat, ismerkedtünk fűszernövényekkel, gyógynövényekkel is. Teaházi programunkon sokféle teát kóstoltunk. Hasznos ismeretekkel bővült tudása gyermekeinknek, amikor a különféle mézeket ízleltünk, majd a méhek munkájával, életével és védelmükkel ismerkedtünk.

Hetünk zárónapján a tornatermi mezítlábas tornát minden gyermek nagyon élvezte.

A teddy doktorok köpenyébe idén óvó nénik bújtak, így a záró rendezvényünkön minden kis kedvencet ők gyógyítottak meg, segítségükkel játékos formában ismerkedtek a gyerekek az emberi test rejtelmeivel.

A Célunknak megfelelően bízunk abban, hogy sikerült a gyerekekben elültetni az igényt az egészséges életmód iránt, utat mutattunk arra, hogy merjenek és akarjanak új ízekkel ismerkedni, részesítsék előnyben a természetes élelmiszereket, tudatosan fogyasszanak sok vitamindús zöldséget, gyümölcsöt. Mozogjanak rendszeresen a szabadban.