Süni csoport

Zoo Csoport

Középső csoport

„Ha megismered megszereted, ha megszereted, nem bántod.”

 

A Süni csoportos gyermekek a Zoo Ovi Program szellemiségében nevelkednek.

A „Felelős állattartás, állat-és környezetvédelem, fenntarthatóság” program a „Fogjuk a kezed” helyi nevelési programunkra épül, kiegészíti azt.

A program célja, hogy a gyerekek minél szélesebb körben ismerkedjenek meg az állat-és növényvilággal, a fenntarthatóság jegyeivel.

Kiemelt feladatunk az állat- és környezetvédelem.

Fontosnak tartjuk megismertetni a gyerekeket a felelős állattartással, természetesen az adott korosztálynak, és az életkori sajátosságoknak a figyelembevételével. A gyermekek már egész kis korban megtanulhatják, hogy hogyan kell bánni az állatokkal: mi az, ami elengedhetetlen a hobbiállatok tartásához. Reményeink szerint így az egész kicsi korban elsajátítottak hatására későbbiekben állatszerető, felelősségteljes felnőttek válnak majd belőlük!

Ez a magasabb szintű környezeti nevelés segíti elő, hogy a gyermekek nyitottak legyenek környezetük felé, védjék azt.

Fontosnak tartjuk megismertetni a gyerekekkel azokat a praktikákat, amikkel elősegíthetik a környezetük megóvását. Ilyen a komposztálás, a szelektív hulladékgyűjtés, az energiatakarékosság, állatok-és növények gondozása.

Szeretnénk, hogy a hozzánk járó gyermekek olyan természetjárók legyenek, akik odafigyelnek a körülöttük lévő élővilágra, tisztelik és védik azt, ezzel hatással lehetnek a jövőre.

Mottóink: „gyűjts össze”, „használd újra”, „alakítsd át”, „javítsd meg”, „gyűjtsd szelektíven”, “komposztáld”.

Finé Tatarek Zsuzsanna

(Zsuzsi néni)

óvodapedagógus, óvodavezető- helyettes

Orosznè Kovács Adrienn

(Adri néni)

Pedagógiai asszisztens

Sziki Anna

(Anna néni)

Pedagógiai asszisztens