Tücsök csoport

magyar-angol csoport

Vegyes csoport

Csoportunkba járó kisgyermekek igazi kis Tücskök. Reggelente tárt karokkal várjuk őket a tágas világos tücsöklakba. A nap folyamán játékosan ismerkedünk, mind magyarul, mind angolul a világ dolgaival, eseményeivel, a közvetlen és tágabb környezetünkkel. Folyamatosan keressük a válaszokat a „hogyan, miért, mivel, minek? ” kérdésekre. Délelőtt két angol felnőtt Tücsök is segíti munkánkat.  Már nagyon sok mindent megtanultunk, és még rengeteg csodával fogunk megismerkedni.

Minden nap egyre ügyesebbek és okosabbak leszünk. Mesélünk, verselünk, sokat énekelünk, mondókázun. Legkedveltebb tevékenységünk a rajzolás, színezés, festés, ragasztás, bár még sokszor nagyon összemaszatoljuk magunkat.

A mozgás a lételemünk, a tornaterem és a nagy teraszunk lehetőséget biztosít arra, hogy fussunk, fogócskázzunk, versenyezzünk, másszunk, ugráljunk, és minden mozgásformát gyakoroljunk, ami a tücskök fizikális képességeinek, erőnlétüknek megfelel. Nagyon szeretünk az udvaron játszani, ahol a csúszda, hinta, mászóvár sok-sok izgalmat rejt. A homokozó konyhán a gombóctól a főzelékig minden megfő.

Összetartóak vagyunk, már megtanultunk odafigyelni egymásra és a felnőttekre. Megtanultuk azt is, hogy vannak szabályok, és ha betartjuk azokat, biztonságban vagyunk.

Mi, felnőtt Tücskök, mindig figyelünk arra, hogy a gyerekek egyéni, korosztályi, közösségi igényei, képességeik összhangban legyenek az óvodai élet mindennapjaival, a mindennapok tevékenységeivel.

Célunk és feladatunk, hogy gyermekeink (kis Tücskök) számára nyugodt feltételeket teremtsünk, a rugalmasság és rendszeresség elvét alkalmazva. Nagy hangsúlyt fektetünk a nyugodt, szeretetteljes, biztonságos, családias légkör kialakítására, esztétikus otthonos, környezet biztosítására.

Fontosnak tartjuk a család és az óvoda, a szülők és a gyermekekkel foglalkozó felnőttek bizalomra épülő kapcsolatát, ami csoportunkban jól működik.

Boldog, élményekkel teli óvodás éveket teremtsünk számukra, hogy jól érezzék magukat a Tücsök csoportban, és ha elbúcsúznak tőlünk, szép emlék maradjon nekik, ezekről az évekről.

Borók Gabriella

(Gabi néni)

gyógytestnevelő, óvodapedagógus

Teveli Lászlóné

(Ibi néni)

óvodapedagógus

Bartáné Demeter Tünde

(Tünde néni)

dajka