Óvodánk hagyományai között szerepel a Mihály napi vásár. A nem is olyan régi időkben szeptember hónap egyik legkiemelkedőbb napja Szent Mihály napja volt.

Ezen a napon sok helyen tartottak vásárt, ilyenkor szerezték be az emberek a téli holmit. Országszerte emlékezetesek voltak a szentmihályi vásárok. A távolabbi helyekről akkor még lovaskocsival, vagy ökrös szekérrel mentek a vásárba, így árultak a vargák, a csizmadiák, a kádárok, a szíjártók, a szűrszabók stb. Sok árus mondókával csalogatta a vevőket, a vásártér zsivaját már messziről lehetett hallani…

A Lila óvoda udvarából is ilyen zsivaj hallatszott, hisz intézményünkben évek óta hagyomány a Mihály napi vásár.

Délelőtt a Kenderkóc Népi Játszóház látogatott el hozzánk. Különböző népi játékokat próbálhattak ki a gyermekek: népi ügyességi játékok közül az egyensúlyozó játék, páros és hármas síelés, babzsákos játékok, célbadobós játékok, horgászat, diógurító, malac kirakó és sok más izgalmas játék. A kosaras körhinta, népi babakonyha, kukoricás játszó, a kukorica feldolgozása játékos formában igen népszerű volt! A gyermekek nagyon élvezték a játszóház adta lehetőségeket és önfeledten játszottak a délelőtt folyamán.