A Zöld Oviról

1201 Budapest, Torontál utca 7.

Telefonszám: 06-1/283-1275

Email: zoldovi.torontal@gmail.com

Tagóvoda vezető: Finé Tatarek Zsuzsanna

Óvodánk jelenleg 3 csoporttal működik. Az óvoda parkkal, sportudvarral, tornaszobával rendelkezik, ahol a gyermekek mozgásigényét maximálisan ki tudjuk elégíteni.

Csoportszobáink tágasak, világosak, jól felszereltek.

Minden csoportszobában kialakításra került természetsarok, és élősarok, ahol a gyermekekkel közösen gondoskodunk a csoport kisállatairól, vagy éppen gyűjtjük az évszaknak megfelelő természet „kincseit”. A hagyományos ünnepek mellett zöld óvodaként megemlékezünk a „zöld ünnepekről” is.

Az óvoda tagja a Környezetvédelmi Oktató Központok Országos Szövetségének, 2011-ben Enikő-díjasak lettünk, majd 2016-ban sikeres pályázat után elnyertük az Örökös Zöld Óvoda címet.

Rengeteg időt töltünk a szabadban, sokat kirándulunk a gyermekekkel.

A gyermekek sokoldalú fejlesztését támogatja több szülők által kedvelt délutáni szolgáltatás: angol, Manó-zene zeneovi, Bozsik foci, T.E.T tánc, hittan.

Óvodánkban a tanköteles korú gyermekek ingyenesen vehetnek részt úszás és korcsolya oktatáson félévenkénti váltakozással az Önkormányzat jóvoltából.

Lehetőség van óvodánkban az ESMTK birkózó szakosztálya által szervezett ingyenes birkózásra, ahol az érdeklődő gyermekek elsajátíthatják a birkózás alapjait, és, ami által fejlődik a gyermekek figyelemkoncentrációja, fegyelmezettsége, reagálóképessége.

Zöld óvodaként kiemelten fontos számunkra a természetvédelem, és az állatvédelem. Ezért óvodánk 2018-ban csatlakozott a Madárbarát óvoda programhoz, és évente több alkalommal is szervezünk előadásokat a gyermekeknek a felelős állattartás támogatása érdekében. A fenntarthatóság jegyében komposztálással és szelektív hulladékgyűjtéssel járulunk hozzá Földünk megóvásához.

Munkánkat szükség szerint segíti fejlesztő pedagógus, logopédus, gyermek pszichológus.

A beiratkozás előtti héten az érdeklődő szülők bepillantást nyerhetnek hozzánk nyílt napjainkon , de, aki nem szeretne addig várni, annak lehetősége van minden héten szerdán délelőtt 9:30-tól ellátogatni Baba-Mama Klubbunkba, ahol nem csak érdekes, zenés, mozgásos foglalkozáson vehetnek részt gyermekükkel, hanem ismerkedhetnek óvodánkkal és az óvoda dolgozóival is az érdeklődő szülők.

Virtuális séta a Zöld Oviban!

A jelölésekre kattintva tovább léphet a virtuális túrán és minden ponton minden irányba körbenézhet! 

Reméljük, élvezni fogja a sétát!