Hagyományainkhoz híven idén is megrendeztük a Békaporonty Óvodában a SZÜRETI MULATSÁGOT, amelyet 1-2 új elemmel gazdagítottunk.

A hetet egy MOZIZÁSSAL kezdtük, ahol a gyermekek megismerkedhettek a szüreti hagyományokkal, és a szüretelés jellemző eszközeivel, amelyeket az óvoda kiállításán is megtekinthettek a hét folyamán.

A hét többi napján minden csoport saját maga tempójában készülhetett a jeles napunkra, a SZÜRETI KOSZORÚ feldiszítésében is felváltva a megbeszéltek alapján vettünk részt (alma, sósperec, szőlőfürt, nemzeti szalag).

A közös szüreti mulatságot péntek délelőtt tartottuk meg interaktív formában, ahol 4 különböző állomás feladatait teljesítették a gyermekek, menetlevéllel kísérve.

Az ÁLLOMÁSOK a következőek voltak: szőlő préselés, madárijesztő készítés, népi ügyességi játékok (hordógurítás, csengők közti bújkálás a csősz elől), kóstolgatás.

A programot közös TÁNCHÁZZAL folytattuk, és közös utcai SZÜRETI FELVONULÁSSAL (szüreti koszorú vitelével) zártuk, őszi szüreti dalok kíséretében.

A gyermekek örömmel vettek részt ezen a rendezvényen, amely a szülők támogatása nélkül nem jött volna létre. Ezért nagyon hálásak vagyunk az óvodába járó családoknak.

Gábor Krisztina és Juhászné Szirmai Edit

(szervező óvodapedagógusok)