A Boróka óvoda minden csoportja nagy szeretettel készülődött, munkálkodott az adventi ünnepvárás során. December 11-én meggyújtottuk a közös óvodai koszorúnkon a harmadik gyertyát. Sajnos most a járvány miatt csak szülők nélkül és minden csoport külön időpontban lehetett jelen, ennek ellenére igyekeztünk bensőséges, ünnepi hangulatot teremteni a gyerekek körében.

A csoportokban közös barkácsolással a gyerekek és az ügyes kezű óvónénik, dadus nénik csodás adventi koszorút alkottak, a nagycsoportosok pedig egyénenként otthonra is készítettek kis papír adventi koszorút. A naponkénti türelmes, jó hangulatú munkálkodás közben karácsonyi verseket, dalokat hallgattak és gyakoroltak, miközben egyre szépültek a kis koszorúk.

A gyerekek bevonásával az egész óvodát ünnepi hangulatúra dekoráltuk. Gyermekeink minden csoportban kipróbálták a mézeskalács készítését. Élvezettel mérték, gyúrták, nyújtották, szaggatták a karácsonyi hagyományos süteményt. Együttműködve, szeretettel, türelmesen dolgoztak.

A fenyőfát is minden csoportban közösen díszítették fel. Aztán később együtt örültek a csoport ajándékainak és a szülők figyelmességének köszönhetően boldogan csemegéztek a különböző finomságokból.

Ha nem is teljesen együtt, hanem csoportonként, de mindannyian átéltük az adventi készülődés során a szeretet, békesség, öröm csodálatos élményét, lelkileg is ráhangolódva a közelgő ünnepre.

Megköszönve a szülők egész éves segítőkész támogatását szeretnénk a Boróka óvoda minden gyermeke és dolgozója nevében nagyon boldog Karácsonyt és jó egészséget kívánni mindenkinek!